Nieuws

1 mei PvdA Haren

door Betty Sinnema-Korenhoff op 2 mei 2016
Foto PvdA 70 jaar!

Leuke bijeenkomst op een zonnige zondagmiddag

lees verder »

* Herindeling Haren op een rij *

26 april 2016

Originele informatie en verbinding naar de officiële stukken:

lees verder »

De inbreng van Haren

26 april 2016

B&W stuurde de Raad bericht over wat hun inbreng zal zijn in het open overleg met Groningen en Ten Boer, o.l.v. Hayo Apotheker.  Helaas …

lees verder »

Hayo Apotheker leidt fusiegesprekken

15 april 2016

Gedeputeerde Patrick Brouns bericht Haren dat hij Hayo Apotheker heeft aangesteld om het open overleg met Haren, Ten Boer en Groningen te leiden.

lees verder »

Jeroen Dijsselbloem ’s zondagbrief

10 april 2016
Foto Jeroen Dijsselbloem @J_Dijsselbloem

Het vreet aan ons rechtvaardigheidsgevoel dat deze belastingontduikers wel profiteren van ons goede onderwijs, de zorg, onze verzorgingsstaat, maar er niet aan bijdragen. Terwijl gewone mensen wél gewoon hun belasting betalen.

lees verder »

Het plan van aanpak voor een Beterr Haren

8 april 2016

Onderzoek B&A leidde tot de conclusie dat Haren veel zwakke punten heeft die verhinderen dat Haren sterk en robuust zelfstandig de toekomst in kan gaan, het “Nee. tenzij ..”.    B&W willen de zwakke punten ombuigen tot sterke en daarmee Haren zelfstandigheid garanderen, het “Ja … mits”.  Hier leest u hun Plan van Aanpak.

lees verder »

PvdA: met open vizier naar de toekomst kijken!

8 april 2016
Foto Lammie Schuiling PvdA woordvoerder

Na een rommelige vergadering besloot de voltallige raad dat men in gesprek gaat met Groningen en Ten Boer + de onderbouwing voor zelfstandigheid voortzet tot 1 juni. En zo kwamen de neuzen toch nog dezelfde kant op.

lees verder »

Antwoord van B&W op onze schriftelijke vragen

7 april 2016

Op 14 maart stelden PvdA, ChristenUnie en GroenLinks schriftelijke vragen over hoe B&W de zelfstandigheid van Haren (besluit van de raad van 14 december) wilden realiseren. Op 6 april kwam dit antwoord van B&W binnen.

lees verder »

Uitslag van het Oekraine – referendum

7 april 2016
Foto Uitslag voor Haren NOS/ANP

Zo stemde Haren op 6 april 2016. Dit is de laatste update van 00.01 uur van de ANP verkiezingsdienst, gepubliceerd door de NOS.  Klik op de afbeelding

lees verder »

Haren door Provincie verplicht tot overleg met Groningen en Ten Boer

7 april 2016
Foto College B&W Haren

Zelfstandigheid verder onderzoeken, oké, maar wel nu gesprekken aangaan met Groningen en Ten Boer. De tijd dringt, ook voor deze gemeenten. De 3 stukken voor deze extra raad op 7 april.  1.  het onverkorte verslag van het overleg tussen B&W Haren en Gedeputeerde Staten op 31 maart 2016.  2.  de informatie daaruit zoals B&W dat

lees verder »