Nieuws

Coalitie 2014: D66, GVH en VVD

17 april 2014

Alle wethouderskandidaten zijn bekend:  Michiel Verbeek (D66), Mariska Sloot (GVH) en Paula Lambeck (VVD). In de raadsvergadering van 24 april zullen ze voor benoeming tot wethouder worden voorgedragen.  De portefeuilleverdeling, en meer over het akkoord.

lees verder »

Het verkennend gesprek dat D66 voerde met PvdA

3 april 2014
Foto Wil Legemaat

U leest hier het officiële verslag van het gesprek dat D66 met de fractie van de PvdA, met Lammie Schuiling en Ton Sprenger voerde. De conclusie van D66 na deze openbare ronde was dat de PvdA, en later CU te ver afstaan van D66. Samen zullen D66 en GVH  een derde partner zoeken voor een

lees verder »

Elke stem is nu bekend!

door Betty Sinnema-Korenhoff op 24 maart 2014
Foto Alle uitslagen bekend

Hoeveel stemmen kregen de partijen precies, alle kandidaten, of uw keuze in het bijzonder? Dat staat nu allemaal officieel in het ‘Proces Verbaal’  van de gemeente.

lees verder »

Reactie op de verkiezingsuitslag

20 maart 2014
Foto PvdA

Beste mensen, Het is duidelijk dat de afdeling Haren van de PvdA een mager verkiezingsresultaat heeft geboekt. We hebben komende periode  2 raadsleden in plaats van 3. Op deze pagina leest u de uitslagen.

lees verder »

Is er oorlog in Haren?

door Theo Sieling op 14 maart 2014
Foto Marco in 't Veldt

Theo Sieling kijkt met verwondering en met zorg naar de ontwikkelingen en de sfeer in het Haren van de laatste tijd.  Het lijkt wel oorlog.

lees verder »

Herindeling Haren in De Telegraaf

14 maart 2014

De Telegraaf heeft Ton Sprenger, Mariska Sloot en Gustaaf Biezeveld uitgenodigd om hun standpunt te geven over het onderwerp herindeling. De opname is gemaakt op 6 maart en is net online verschenen.  Dat wil zeggen: er is momenteel een storing. Binnenkort echt te bekijken. De uitzending behoort tot een serie interviews waarin  heikele punten in

lees verder »

Ideeën voor burgerbetrokkenheid in een heringedeelde gemeente.

13 maart 2014

Geen reden tot paniek bij PvdA, GroenLinks en ChristenUnie. In tegendeel: aan de slag voor een puik resultaat!  Artikel van DIETA Praamstra,  HANS Sietsma en  TON Sprenger

lees verder »

Zinvolle avond met Otwin van Dijk – een verslag

12 maart 2014

Otwin sprak op 10 maart 2014 in de bibliotheek van Haren over Zorg. Hij verstaat de kunst om op een begrijpelijke manier zorgvragen en zorgen met de mensen te bespreken. Hij trof maandag in Haren dan ook zeer geïnteresseerde toehoorders.

lees verder »